Tort de ciocolată.

Să vă împărtăşesc reţeta celui mai gustos tort diplomat!

Se realizează în 20 minute, dar îl poţi servi după 12-20 ore.

Ai nevoie de:

  • praf de budincâ de ciocolată şi laptele aferent (la două plicuri – un litru)
  • zahăr 2-3 linguri / plic
  • biscuiţi “popular” 200g rupţi în bucăţi
  • nuci 100-150g tocată mare la blender sau la cuţit
  • gelatină granule sau foi (un plic la plicul de budincă)
  • 1/2 pachet de unt (facultativ), frişcă pentru ornat.

Fierbi budinca la foc mic amestecând cu telul aşa cum scrie pe plic, când e gata îngroşată îi adaugi untul şi stingi focul. După 10-15 minute adaugi gelatina dizolvată cu 2-3 linguri de lapte, nucile, biscuiţi. Ungi o cratiţă cu puţin ulei (nu cu unt căci untul se întăreşte), torni compoziţia şi, după ce s-a răcit, o dai la frigider. Mâine o răstorni pe un platou şi ornezi cu frişcă. N-ai mâncat ceva mai bun. Mi-a luat mai mult timp să-l scriu decât să-l fac. Poţi să modifici cantităţile după gust. Eu îl fac din trei plicuri de budincă, 10 linguri zahăr, 1,5 l lapte, 3 pach. gelatină.

Pofta Bună!